Lietas, ko noteikti esi pelnījis saņemt savā darbavietā

Lietas, ko noteikti esi pelnījis saņemt savā darbavietā

Protams, ka mēs visi vēlētos strādāt pilnīgi perfektā darbavietā, kurā viss ir lieliski, un kurā mums nav jāsaskaras pat ar visniecīgākajām problēmām. Taču realitātē šāda sapņu darbavieta, visticamāk, neeksistē. Bet galvenais atcerēties – ir lietas, kuras Tu noteikti esi pelnījis saņemt savā darbavietā, neskatoties uz to, kāds ir Tavs veicamais darbs. Un, ja darba devējs Tev to nespēj nodrošināt, tad ir vērts apsvērt ideju par jauna darba meklēšanu.

Ikdienā Tu savā darbavietā veic konkrētus darba pienākumus, kas palīdz uzturēt uzņēmuma darbību. Proti, Tu sniedz savu ieguldījumu uzņēmuma attīstībā. Un tieši tāpat uzņēmumam, kurā Tu strādā, jeb Tavam darba devējam, būtu jārūpējas arī par Tevi, nodrošinot sekojošo:

Darba vidi, kurā Tu vari justies droši

Pats pirmais un galvenais darba devēja uzdevums ir parūpēties par to, lai Tu savā darbavietā jūties droši. Ja Tu, atrodoties savā darbavietā, jūties apdraudēts, tad Tev nopietni būtu jāapsver iespēja par darba maiņu. Pavisam noteikti Tev būtu jāinformē darba devējs par savām sajūtām un bažām. Šī nedrošība var izpausties ne tikai kā darba pienākumu veikšana veselībai kaitīgos apstākļos, bet arī, piemēram, darbs pastāvīga stresa apstākļos, neveselīgas attiecības ar savu tiešo vadītāju vai darba kolēģiem.

Atzinību par paveikto

Neatkarīgi no tā, kāds ir Tavs amats un veicamais darbs, Tu esi pelnījis saņemt atzinību par paveikto. Šī atzinība ne vienmēr ir mērāma finansiālā izteiksmē. Tā var arī būt pateicības saņemšana no vadītāja vai kolēģiem par labi paveiktu darbu vai palīdzību. Galvenais, lai, pabeidzot savu darba dienu un dodoties mājās, Tu jūties novērtēts. Tas, kā Tavs darba devējs izvēlas izrādīt šo atzinību, gan ir viņa paša pārziņā.

Sapratni par to, ka darbs nav visa Tava dzīve

Tā ir taisnība, ka savā darbavietā mēs pavadām lielu daļu no savas dzīves. Tomēr Tu apzinies, ka darbs nav pilnīgi visa Tava dzīve, un ārpus darba Tev arī ir citas intereses. Un šis ir jāsaprot arī Tavam darba devējam. Darba devējs nedrīkst pieprasīt to, ka veltīsi lielāko daļu no savas dienas darba pienākumu veikšanai, vai to, ka strādāsi ārpus oficiālā darba laika. Tāpat labā prakse rāda, ka Tavam darba devējam būtu jāmudina Tevi doties atvaļinājumā, kad tam ir pienācis laiks, lai vari atpūsties un atgūt spēkus.

Vadītāju, kas vēlas ieguldīt Tavā attīstībā

Vadītājam savā ziņā ir jābūt Tavam atbalstam un sabiedrotajam darbavietā. Būtu lieliski, ja viņš Tev sniegtu palīdzību vai ieteikumus, situācijās, kad tas ir nepieciešams, un Tu to lūdz. Tāpat būtu labi, ja vadītājs būtu informēts par Tavām profesionālajām vēlmēm. Tas iespēju robežās ļautu viņam nodrošināt dažādas apmācības vai kursus, kas palīdzētu Tavai izaugsmei. Tu noteikti esi pelnījis vadītāju, kas vēlas ieguldīt Tavā attīstībā, un ir gatavs atbalstīt Tavus profesionālos mērķus.

Piepildījuma un gandarījuma sajūtu

Ļoti iespējams, ka Tavs darbs nav uzskatāms par ļoti prestižu vai sniedz tūlītēju un redzamu ieguldījumu sabiedriskajam labumam. Taču, neskatoties uz to, kāds ir Tavs veicamais darbs, Tu savā darbavietā esi pelnījis izjust piepildījumu un gandarījumu par paveikto. Tavam darba devējam ir jāparūpējas par to, lai Tu spēj saskatīt, kāda ir Tava darba jēga, un kāpēc ir svarīgi, ka šis darbs tiek veikts. Svarīgi, lai Tu sajūti to, ka ej uz darba ne tikai atalgojuma dēļ, bet redzi tam arī pievienoto vērtību.

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?