Kā runāt par atlaišanu ar ģimeni un draugiem?

Neatkarīgi no pašlepnuma lieluma, stāstīt par atlaišanu citiem nav viegli. Jau rakstījām par to, kā atlaišanu izskaidrot nākamajam darba devējam. Tomēr bieži vien tieši ar sev tuvākajiem šis temats ir grūtāk apspriežams nekā ar potenciālo darba devēju. Kā sagatavoties sarunai ar ģimenes locekļiem un draugiem pēc tam, kad saņemts darba uzteikums?

Vispirms aprunājies ar sevi

Pirms publiski nāc klajā ar paziņojumu par atlaišanu, noteikti velti laiku, lai vienatnē ar sevi apdomātu notikušo un saprastu savas emocijas. Padomā, kas varēja būt par iemeslu atlaišanai. Iespējams, uzņēmums šo soli spertu neatkarīgi no Tavām profesionālajām spējām. Tāpat mēģini saprast, ko darīsi tālāk un kādi ir Tavi nākotnes plāni. Cilvēki noteikti jautās, ko plāno darīt tālāk, tāpēc esi gatavs šādiem jautājumiem.

Sāc ar tuvākajiem

Brīdī, kad emocijas ir mazliet norimušas un, iespējams, jau ir izkristalizējušies pirmie plāni un risinājumi, sāc sarunu ar pašiem tuvākajiem. Vispirms izstāsti notikušo dzīvesbiedram un bērniem. Tieši viņi ir tie, kuri būs norūpējušies visvairāk un līdz ar to arī uzdos visvairāk jautājumu.

Solis pretī jauniem plāniem

Atlaišana nereti var kalpot par lielisku iespēju karjeras maiņai vai citiem plāniem. Ja tiešām darba uzteikšana Tevī ir raisījusi jaunas biznesa vai citas idejas, tad draugiem, radiniekiem un citām ieinteresētajām pusēm vari teikt, ka atlaišana ir daļa no Taviem nākotnes plāniem.

Esi lakonisks

Runājot par atlaišanu, centies neizteikties pārāk gari, neieslīgt detaļās un neattaisnoties. Tāpat mēģini situāciju pieminēt ar kādu labu vārdu, nevis kritizēt iepriekšējo darbavietu vai vadību. Jo vieglāk šo situāciju uztversi, jo mazāk ieinteresēti būs apkārtējie.

Nekautrējies

Kad ar savu jauno statusu esi iepazīstinājis ģimeni un draugus, nekautrējies un aicini viņus pievērst uzmanību darba piedāvājumiem vai palūgt painteresēties par darba opcijām savā paziņu lokā. Dari zināmu, ka esi darba meklējumos un labprāt dotu priekšroku jauniem profesionālajiem izaicinājumiem. Ja pēc iespējas vairāk apkārtējo zinās par Tavu vēlmi atrast jaunu darbu, tad būs lielākas iespējas arī saņemt jaunu darba piedāvājumu.

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?