Rīki darba organizēšanai attālināti

Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, attālināts darbs vairs nav nekas neparasts un daudziem uzņēmumiem ir kļuvis par ierastu lietu. Kopā ar Prieksdarbā.lv esam apkopojuši lieliskus rīkus, kas palīdz organizēt attālināto darbu labāk.

Attālinātai saziņai

Tieši attālinātas sapulces, video zvani, grupas čati un saziņa ir viens no aktuālākajiem komunikācijas veidiem, kamēr strādājam attālināti. Attālinātu saziņu nodrošina tādi rīki kā Skype, Slack, Zoom, Google Hangouts, Join.me. Daļai šo rīku ir maksas versijas, kas paplašina komunikācijas iespējas.

Projektu vadībai

Kādam no mums varētu šķist, ka tieši uzdevumu pārraudzīšana un attālināta darāmo darbu uzskaite ir samērā sarežģīta. Tomēr tā nebūt nav, ja talkā nāk kāds no projektu pārvaldības rīkiem. Populārākie un zināmākie no tiem – Asana, Float, JIRA, Taskworld un Trello.

Failu glabāšana un apmaiņa

Lai attālināta darba procesā nepazustu faili un pārējie kolēģi tiem varētu piekļūt no jebkuras vietas, aicinām izmantot kādu no failu apmaiņas rīkiem. Piemēram – Dropbox, Google Drive, One Drive. Šie rīki ļaus koplietot dokumentus un nepieciešamības gadījumā sniedz iespēju tos rediģēt.

Darba laika un prombūtnes vadība

Darba devējiem tomēr ir svarīgi turēt “roku uz pulsa” un būt lietas kursā par darbinieku noslodzi un prombūtni. Viens no rīkiem, kas palīdz atvadīties no drukātiem prombūtnes iesniegumiem un ir viegli pārredzams arī pārējiem kolēģiem – Cake.hr. Tāpat vēl ir tādi rīki kā Sympa.com, Toogl, Time Doctor, Bitrix24.com. Atliek tikai izvēlēties piemērotāko!

Novērtēšana un produktivitāte

Svarīgi, lai attālināta darba procesā darbinieki nezaudē motivāciju, sasniedz atbilstošu produktivitāti un vienkārši jūtas labi. Piemēram, benefits.lv ir HR rīks ar spēļošanas elementiem. Bonus.ly rīks palīdz uzslavēt un apbalvot darbiniekus par paveikto. Arī Squalio Coins sniedz atgriezenisko saiti un novērtējumu, kā arī ļauj pateikt paldies kolēģiem.
Savukārt produktivitāti palīdzēs uzlabot tādi rīki kā Todoist, Rescue Time, TomatoTimer.

Citi rīki

Papildus iepriekš minētajiem rīkiem, darbiniekiem noderīgs var izrādīties iekšējā radio rīks, piemēram, šis online radio. Radio dod iespēju atskaņot darbinieku iemīļotāko mūziku, vadības paziņojumus, sveicienus kolēģiem un pat viktorīnu.
Iespējams, ik pa laikam nepieciešams veikt kādu pulsa aptauju, lai ātri noskaidrotu darbinieku viedokli. Šādos gadījumos var izmantot Doodle, Officevibe, Pulsetip, Tinypulse.
Vēl starp noderīgiem rīkiem var minēt Evernote un Onenote – personīgo piezīmju veikšanai, 1Password drošs veids, kā vienkopus saglabāt paroles, kas pieejamas konkrētiem kolēģiem.

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?