Darba intervija: Kādus jautājumus uzdot potenciālajam darba devējam?

Sieviete sēž uz baltiem krēsliem, apkārt neviena nav. Darba intervija: Kādus jautājumus uzdot potenciālajam darba devējam?

Darba intervijas laikā tiek uzdoti dažādi jautājumi, kas palīdz intervētājam noskaidrot, vai esi piemērots amatam. Lai uzzinātu, vai uzņēmums būs Tev piemērotākā izvēle nākotnes darbavietai, nepieciešams jautājumus uzdot arī darba devējam vai intervētājam.

Intervijas laikā vai tās nobeigumā var tikt lūgts uzdot interesējošus jautājumus par darbavietu, amatu vai ko citu, kas saistīts ar uzņēmumu vai tā darbību. Ja pirms darba intervijas iepriekš esi izpētījis un noskaidrojis informāciju, kas brīvi pieejama ikvienam, noteikti radīsies dažādi jautājumi par uzņēmumu un tā darbību. Sagatavojoties, aplūkojot informāciju, kā arī uzdodot pareizos jautājumus intervijas laikā, intervētājs novērtēs, ka esi veltījis laiku, lai uzzinātu vairāk par uzņēmumu, kā arī sapratīs to, ka esi ieinteresēts sadarboties arī ilgtermiņā.

Lūk, temati, par ko ir svarīgi uzdot jautājumus darba devējam, lai noskaidrotu vai darbavieta būs Tev piemērota.

Par uzņēmumu

Katram uzņēmumam ir atšķirīga darba specifika. Lai noskaidrotu, vai uzņēmums būs īstā vieta, kur attīstīties profesionāli un pavadītu daļu no savas dzīves, Tev jāuzdod arī daži vispārīgi jautājumi par uzņēmumu. Tas, kādas atbildes tiks sniegtas uz šiem jautājumiem, parādīs, vai izvēlētās darbavietas specifika un ikdiena būs piemērota Tev:

  • Kāda ir darba ikdiena uzņēmumā?
  • Kāds ir darba kolektīvs?
  • Kādi ir uzņēmuma nākotnes plāni?
  • Kādas ir uzņēmuma vērtības un ētika?

Par amatu

Amata apraksts un pienākumi tiek izklāstīti darba piedāvājumā, tomēr plašāku ieskatu var iegūt intervijas laikā. Lai arī intervētājs pastāstīs par amatu un tā pienākumiem, var gadīties, ka nav pilnībā skaidrs tas, kāda būs Tava ikdiena vai citi aspekti, jo intervētājs nav sniedzis visu Tev interesējošo informāciju. Uzdodot jautājumus darba devējam par amatu un to, ko sagaidīt, strādājot uzņēmumā, būs vieglāk saprast, vai amats ir piemērots Tavam ikdienas ritmam un vajadzībām. Daži no jautājumiem, ko vērts uzdot, lai to uzzinātu:

  • Kāda ir tipiska darba diena konkrētā amata darbiniekam?
  • Kāpēc tiek meklēts jauns darbinieks?
  • Kādi ir amata galvenie pienākumi?
  • Vai būs pieejamas nepieciešamās apmācības, lai veiksmīgi uzsāktu darba gaitas?

Par intervētāja pieredzi uzņēmumā

Uzdodot jautājumus par paša intervētāja pieredzi uzņēmumā, iegūsi skaidrāku ieskatu tajā, kādi ir viņa personīgie sasniegumi, kā arī, kādas ir Tavas izaugsmes iespējas. Šādi jautājumi palīdzēs ieviest uzticību starp abām pusēm, un intervētājam parādīs, ka esi ieinteresēts ilgstoši darboties uzņēmumā:

  • Kāda ir Jūsu personīgā izaugsme šajā uzņēmumā?
  • Cik ilgi Jūs darbojaties šajā uzņēmumā?
  • Kādēļ Jums patīk strādāt šajā uzņēmumā?

Uzdodot atbilstošus un sev interesējošus jautājumus, tiks iegūtas atbildes, kas palīdzēs saprast, vai darbavieta un amats ir piemērots tieši Tev. Tas ir tikpat svarīgi, cik tas, ka intervētājs izvērtē, vai esi piemērots šim darbam. Intervijas beigās lielākā daļa no intervētājiem jautā, vai Tev ir vēl kādi jautājumi – ja atbildēsi noliedzoši, tad palaidīsi garām lielisku iespēju atstāt labu iespaidu par sevi un uzzināt informāciju, ko neieguvi intervijas laikā! Ja vēl esi darba meklējumos, atrodi sev piemērotu darba vietu šeit!

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?