Kā noraidīt darba piedāvājumu korekti?

Kā noraidīt darba piedāvājumu korekti?

Var gadīties, ka esi saņēmis darba piedāvājumu, taču, kārtīgi visu apdomājot, esi sapratis, ka tomēr nevēlies uzsākt savas darba gaitas piedāvātajā uzņēmumā vai pozīcijā. Tādā brīdī ir svarīgi būt godīgam un paziņot darba devējam par savu lēmumu. Taču kā korektāk noraidīt darba piedāvājumu? Par to šajā rakstā!

Protams, ka ir patīkami saņemt darba piedāvājumu vai piedāvājumu no kāda personāla atlases speciālista kandidēt uz vakantu amata pozīciju. Taču reizēm var gadīties, ka, izsverot dažādus piedāvājuma aspektus, saproti, ka konkrētais darbs varētu tomēr nebūt tā vislabākā izvēle. Iespējams, atalgojums nav īsti atbilstošs piedāvātajai amata pozīcijai. Varbūt esi sapratis, ka šis darbs neatbilst Taviem nākotnes profesionālajiem plāniem. Lai arī kādi būtu iemesli šādam lēmumam, ir nepieciešams darba devējam paziņot par savu izvēli. Un vislabāk to būtu darīt, ņemot vērā sekojošo:

Nevilcinies ar atbildes sniegšanu

Ja esi izlēmis, ka nepieņemsi konkrēto darba piedāvājumu, nevilcinies ar atbildes sniegšanu. Pat ja šādu ziņu rakstīšana liek Tev justies nedaudz neērti, to ir nepieciešams izdarīt. Paziņo darba devējam par savu lēmumu, tiklīdz tas ir pieņemts. Tas darba devējam tikai parādīs, ka esi profesionāls un cieni citus. Turklāt tas arī ļaus darba devējam virzīties tālāk ar citu kandidātu meklēšanu.

Esi pieklājīgs un izrādi pateicību

Rakstot atteikuma ziņu, esi pieklājīgs un ieturi profesionālu toni. Izrādi darba devējam pateicību par viņa lēmumu, kā arī laiku, kas tika ieguldīts atlases procesā un komunikācijā ar Tevi. Ja vēlies piebilst, ko citu pozitīvu, noteikti vari to darīt. Galvenais no kā būtu jāizvairās – negatīviem komentāriem, pat ja tādi Tev tomēr ir. Tu nekad nezini kas gaidāms nākotnē. Iespējams, kādreiz Tavs un konkrētā darba devēja ceļš vēl krustosies, tāpēc ir svarīgi atstāt labu iespaidu, arī noraidot darba piedāvājumu.

Nepārspīlē ar ziņas garumu

Šādai atteikuma ziņai nav jābūt garai. Nav nepieciešams tajā iekļaut pārāk sīkas detaļas vai paskaidrojumus. Vari pieturēties pie tā, ka konkrētā pozīcija Tev tomēr nav atbilstoša vai esi izlēmis pieņemt citu darba piedāvājumu. Nav obligāti jānorāda iemesli, kāpēc esi izlēmis nepieņemt šo piedāvājumu. Taču tas darba devējam vai personāla atlases speciālistam var būt noderīgi, veicot tālākus kandidātu meklējumus. Bet atceries – ja gribi norādīt šos iemeslus, esi kodolīgs

Piedāvā uzturēt profesionālo kontaktu

Pat ja šoreiz esi izlēmis noraidīt darba piedāvājumu, uzturēt profesionālo kontaktu vienmēr ir laba doma. Īstenībā darba tirgus nav nemaz tik ļoti plašs, kā dažreiz varētu likties. Darbojoties kādā konkrētā sfērā vai nozarē bieži vien šis profesionālo kontaktu loks ir samērā cieši saistīts. Tāpēc var būt noderīgi sniegt savu atļauju darba devējam vai personāla atlases speciālistam sazināties ar Tevi nākotnē, ja viņiem parādās kāds cits darba piedāvājums.

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?