Kāpēc ir svarīgi rūpēties par pozitīvu kandidātu pieredzi?

pozitīva kandidātu pieredze

Mūsdienu konkurētspējīgajā darba tirgū darba devējiem pozitīva kandidātu pieredze ir īpaši būtiska. Veids, kā pret potenciālajiem darbiniekiem uzņēmums izturas visa personāla atlases procesa laikā, ietekmē gan tā reputāciju, zīmolu un spēju piesaistīt labākos talantus. Darba meklētāji novērtē ne tikai darba piedāvājumu, bet arī darba devēju un tā kultūru kopumā. Lūk, kāpēc ir svarīgi nodrošināt lielisku pieredzi katram kandidātam, kas atsaucas darba sludinājumam.

Kāpēc darba devējiem ir jārūpējas par pozitīvu kandidātu pieredzi?

Uzņēmumu raksturo ne tikai tā produkti vai pakalpojumi, bet arī tas, kā šis darba devējs izturas pret potenciālajiem darbiniekiem. Ja šis atlases process darba meklētājam ir bijis pozitīvs, tad arī atsauksmes, ko viņš, iespējams, nodos citiem par jums kā darba devēju, arī būs labas, neatkarīgi no tā, kāds būs gala rezultāts. Līdz ar to Jūs veicināsiet savu darba devēja tēlu un interesi par sevi, kā potenciālo darbavietu. Tāpēc ir svarīgi šo atlases procesu veidot skaidru un saprotamu, izturēties pret kandidātiem ar cieņu un uzturēt raitu komunikāciju.

Labākie talanti bieži vien var saņemt vairākus darba piedāvājumus vienlaicīgi, tāpēc tas, kāda ir bijusi viņu pieredze visa atlases procesa laikā, reizēm var kļūt par izšķirošo faktoru gala lēmuma pieņemšanā. Ja potenciālajam kandidātam saziņa ar uzņēmumu ir likusies neorganizēta vai bezpersoniska, tas viņam var likt zaudēt interesi par konkrēto darbavietu un pieņemt kādu citu piedāvājumu. Pozitīva kandidātu pieredze arī veicina efektīvāku darbā pieņemšanas procesu. Ja kandidāti laicīgi saņem atbildi vai citu aktuālu informāciju, viņi, visticamāk, arī ātrāk iesaistīsies reaģēs. Tas var palīdzēt optimizēt laiku, kas tiek patērēts atlases procesam. Un ieguvēji no tā ir abas puses – gan darba meklētājs, gan darba devējs.

Kā nodrošināt to, ka kandidāti gūst pozitīvu pieredzi?

Pozitīvas kandidātu pieredzes radīšana prasa pievērst īpašu uzmanību komunikācijai un savstarpējais cieņai visā darbā pieņemšanas procesa laikā. Šeit apkopotas galvenās lietas, kas varētu palīdzēt padarīt atlases procesu par abpusēji pozitīvu pieredzi.

Parūpējieties par skaidriem darba aprakstiem un prasībām darba sludinājumā. Tas mazinās neskaidrības un veicinās atbilstošu kandidātu pieteikšanos konkrētajai vakancei, jo būs pilnībā skaidrs, kas šajā pozīcijā tiek sagaidīts un kā viņu prasmes atbilst amatam.

Savlaicīga saziņa ar kandidātiem. Komunicējiet ar darba meklētājiem, kas pieteikušies vakancei, katrā atlases posmā. Apstipriniet pieteikuma saņemšanu, sniedziet nepieciešamo informāciju atlases procesa laikā, sazinieties ar visiem kandidātiem pēc intervijām neatkarīgi no tā, vai kandidāts tiek izvēlēts amatam vai nē. Tādējādi darba meklētāji ir lietas kursā par notiekošo un var attiecīgi rīkoties. Klusums no darba devāja puses uoteikti garantē negatīva iespaida rašanos.

Vienkāršs un saprotams pieteikšanās process. Nodrošiniet to, ka pieteikšanās process darba sludinājumam ir vienkāršs. Izvairieties no pārāk sarežģītām veidlapām un pārliecinieties, ka tiešsaistes pieteikumu sistēma ir lietotājam draudzīga un ērti lietojama arī no mobilajām ierīcēm.

Cieniet kandidātu laiku. Centieties pārlieku nekavēties ar ziņu un informācijas sūtīšanu kandidātiem. Plānojiet un veiciet intervijas maksimāli operatīvi, izvairieties no lieliem gaidīšanas periodiem. Tāpat kandidāti noteikti novērtēs, ja iespēju robežās arī Jūs kā darba devējs nāksiet pretī un spēsiet pielāgoties laika plānojumam, ja nepieciešams.

Sniedziet atsauksmes. Konstruktīvas atsauksmes pēc intervijām ir vērtīgas kandidātiem, pat ja viņi netiek pieņemti darbā. Tās sniegs ne tikai objektīvu skaidrojumu, kas ļaus viņiem saprast jūsu lēmumu, bet arī, iespējams, palīdzēs viņiem uzlabot savu sniegumu nākotnē. Turklāt tas noteikti, atstās pozitīvu iespaidu par uzņēmumu, jo parādīs to, ka cienāt un novērtājat ikvienu kandidātu, kas ir izrādījis interesi strādāt pie jums.

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Piedalies aptaujā!

Kā Tu ikdienā pārvietojies uz darbu?