Ko nevajadzētu rakstīt darba e-pastā

E-pasta etiķete ir samērā smalka māksla. Nosūtīts e-pasts tomēr ir sava veida dokuments, kas var tik saglabāts uz palikšanu, pārsūtīts ikvienam, publicēts internetā. Lai nepārdomāta komunikācija profesionāla rakstura e-pastā nekalpotu par iemeslu kādai apkaunojošai situācijai, ņem vērā ieteikumus par to, ko nevajadzētu rakstīt e-pastā.

Emocijzīmes

Ja vien Tu nekomunicē ar savu labāko draugu, kas pie reizes ir arī Tavs kolēģis, tad smaidiņiem un īkšķīšiem nevajadzētu parādīties e-pasta sarakstē. Protams, vienmēr var būt izņēmumi, bet ņem vērā, ka profesionālu e-pastu nevajadzētu pārvērst par īsziņu saraksti.

LIELIE BURTI un mazie burti

E-pasti ar frāzēm un teikumiem, kas visi rakstīti ar lielajiem burtiem, digitālajā pasaulē ir pielīdzināmi kliegšanai. Un nevienam no mums taču nepatīk, ja uz viņu kliedz.
Sliktais tonis ir arī visu e-pastu rakstīt, neievērojot lielo burtu izmantošanu teikuma sākumā, rakstot personvārdus utt. Tas var liecināt par vājām gramatikas prasmēm vai necieņas izrādīšanu.

Baumas

Baumošana par un ap kolēģiem vienmēr ir slikta ideja. Tas var kaitēt ne tikai savstarpējām attiecībām, bet arī kaitēt Tavai reputācijai. Neskatoties uz to, daudzi turpina pieļaut kļūdu, izplatot baumas e-pastā, Skype vai Slack čatā.

“Labo, ja es kļūdos…”

Teikums pauž, ka uzskati sevi par zinošāku salīdiznājumā ar otru cilvēku. Šāds e-pasts noteikti netiks uzņemts pozitīvi.

Spēcīgi paziņojumi

Pirms kolēģiem vai priekšniekam sūti informāciju ar tekstu “Es AIZEJU!” vai “Mēs zaudējām projektu”, vispirms centies radušos situāciju izrunāt aci-pret-aci ar vadītāju vai iesaistītajām pusēm. Skaļus paziņojumus e-pastā var viegli pārprast, kā arī tie var radīt citos satraukumu.

Joki

Smieklīgi atgadījumi, amizanti gifiņi un citi joki ir patiešām feini, bet pārliecinies, ka sūti tos tuviem kolēģiem, kuri ir pazīstami ar Tavu humora izjūtu. E-pastā joki ir viegli pārprotami, nereti nesaprotami un var otrā radīt mulsumu.

Neformalitāte

Profesionāls e-pasts tomēr prasa arī atbilstošu vārdu izvēli. Neformāla sveicināšanās, žargonvārdu izmantošana un dažādu akronīmu izmantošana (LOL, tb, plz), iespējams, jāatstāj cita veida sarakstēm.

Avots: Monster.com
Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?