Nozares, kurās viegli strādāt attālināti

Jau rakstījām gan par attālināta darba etiķeti un to, kā vidi attālinātam darbam padarīt ērtu un atbilstošu. Pēc CV-Online Latvia veiktās aptaujas datiem, 14% respondentu gan nav iespējams veikt darbu attālināti. Lielākoties tas ir darba specifikas dēļ. Tomēr ir nozares un profesijas, kurās darbs no mājām vai citas sev ērtas vietas ir pat ļoti iespējams.

Mārketings

Gan mārketinga un digitālā mārketinga speciālistiem, gan sociālo mediju administratoriem, gan mārketinga projektu vadītājiem un zīmola vadītājiem galvenais darba rīks ir dators un telefons. Līdz ar to, darbu var veikt gandrīz no jebkuras vietas, kur ir interneta pieslēgums. Mārketinga nozare ir raksturojama arī kā samērā radoša nozare, līdz ar to biroja telpas kādam varētu likties traucējošas radošā “gara” atrašanai.

IT

Līdzīgi kā mārketingā arī IT nozares pārstāvjiem galvenais sabiedrotais darbā ir dators. Tieši programmētāji, IT projektu vadītāji u.c. ir vieni no tiem, kuriem attālinātais darbs jau sen ir ierasta prakse. Šajā nozarē svarīgs ir arī elastīgs darba grafiks, tāpēc piemērotāku nozari attālināta darba mīļotājiem grūti atrast. Vairāk par IT vakancēm uzzini šeit.

Pārdošana

Lai arī daļai pārdošanas speciālistu darbs paredz ceļošanu un/vai tikšanos ar klientiem, pārsvarā darbu iespējams veikt attālināti. Nereti pārdošanas nozarē strādājošajiem atalgojumu ietekmē izpildītais plāns, bet, lai to izpildītu, tas obligāti nenozīmē atrašanos pie biroja galda. Vairāk par aktuālajām vakancēm pārdošanā uzzini šeit.

Tulkošana, rakstīšana

Tie, kuriem valodas ir stiprā puse, iespējams, var apsvērt darba iespējas tulkošanas nozarē. Arī laba rakstu valoda var palīdzēt veidot karjeru kā blogerim, recenziju autoram, reklāmas tekstu veidotājam utt. Šo profesiju pārstāvji samērā vienkārši var menedžēt savu darbu attālināti.

Web, grafiskais, UX/UI dizainers

Augstāk minēto dizaineru profesijas ir ļoti pateicīgas attālinātam darbam. Darba uzdevumus iespējams saņemt e-pastā, pašu darbu veikt no jebkuras vietas, kur vien var novietot datoru un tikt pie nepieciešamajām programmām, savukārt pabeigto darbu/projektu arī var nosūtīt klientam elektroniski. Protams, ir gadījumi, kad par projekta izpildes gaitu un tā detaļām nepieciešams satikties klātienē, bet kopumā dizaineriem darbu ir iespējams veikt attālināti.

Darbs, kas Tev jau ir

COVID-19 situācija ir pierādījusi, ka vairums no mums var strādāt attālināti. Pat tādās nozarēs, kā medicīna un izglītība, darbinieki šajā laikā izmēģināja attālināto darbu un pierādīja, ka tas ir izdarāms. Tas gan nenozīmē, ka tagad visiem nozaru pārstāvjiem jāstrādā attālināti, bet priecē apziņa, ka nepieciešamības gadījumā tas ir realizējams un turpmāk darba devēji uz attālināto darbu skatīsies atvērtāk.

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?