Kur Tu sevi redzi pēc 5 gadiem?

Darba intervijas laikā patiešām var nākties saskarties ar šo tik populāro jautājumu. Tomēr būsim godīgi – 5 gadi ir ilgs laika posms un daudzi no mums nevar paredzēt savus plānus tik tālu. It īpaši tie, kuri tikko ir pabeiguši augstskolu un ir tikai savas karjeras sākumā. Tāpēc pirms atbildēt uz šo jautājumu, ir svarīgi saprast, kāpēc intervētājs šādu jautājumu vispār uzdod.

Kāpēc šāds jautājums?

Uzdodot jautājumu par to, kur Tu sevi redzi pēc diviem, trim vai pieciem gadiem, darba devējs vēlas vairāk uzzināt par Taviem karjeras mērķiem. Atbilde uz šo jautājumu palīdz labāk saprast vai konkrētā pozīcija vispār būtu Tev piemērota un vai neesi no tiem, kas plāno ātri vien darbu nomainīt. Darba devējs vēlas pieņemt motivētu un atbilstošu darbinieku, kurš konkrētajā pozīcijā varētu strādāt vairāk nekā tikai pāris mēnešus.
Ja šis amats Tev patiešām ir nozīmīgs un ir daļa no Tavas karjeras stratēģijas, tad atbildi uz šo jautājumu apdomā īpaši rūpīgi.

Centies būt godīgs

Ļoti iespējams, ka Tu nemaz nezini, ko darīsi pēc pieciem gadiem. Tāpat Tu, iespējams, neko daudz nezini par karjeras iespējām konkrētajā uzņēmumā, kas palīdzētu sniegt atbildi. Tomēr intervētājs no Tevis kaut ko sagaida, tāpēc, ja šī pozīcija Tev ir svarīga un Tavā karjeras plānā šim amatam ir nozīmīga loma, centies sniegt izvērstu un patiesu atbildi. Ņem talkā savus nākotnes mērķus un pārliecini intervētāju par savu piemērotību konkrētajam amatam. Tiesa gan, ja Tavos plānos pēc pieciem gadiem ir apceļot pasauli ar mugursomu, tad, sakot patiesību, varētu būt grūti pārliecināt darba devēju pieņemt Tevi darbā. Tāpat šis jautājums nav paredzēts, lai Tu izklāstītu savus plānus attiecībā uz personīgo dzīvi. Pret šo jautājumu izturies atbildīgi, jo darba devējs iegulda daudz laika un resursu piemērota kandidāta atrašanai.

Sastrukturē atbildi

Lai būtu vieglāk atbildēt uz jautājumu, iekļauj savā atbildē informāciju par:

  • Tavu ieinteresētību konkrētajā pozīcijā;
  • savām stiprajām pusēm, kas parādītu Tevi kā lojālu un piemērotu kandidātu;
  • profesionālajiem mērķiem un ambīcijām, kas saistīti ar konkrēto amatu vai uzņēmumu;
  • to, ko vēlies sasniegt katrā gadā.

Šāda atbilde būs pietiekami izvērsta, kā arī parādīs to, ka intervijai esi gatavojies.

Parādi entuziasmu

Sniedzot atbildi, demonstrē savu aizrautību pret potenciālo darbu. Ja zini, ka uzņēmumā ir karjeras iespējas, nekautrējies izklāstīt savas vēlmes attiecībā uz profesionālo izaugsmi nākamo piecu gadu laikā. Atbildot uz jautājumu, esi entuziastisks un aizrautīgs, un parādi intervētājam, ka turpmākajos gados esi ieinteresēts savu karjeru attīstīt konkrētajā uzņēmumā.

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?