Kā vieglāk atgriezties darbā pēc bērna kopšanas atvaļinājuma?

Atgriešanās darbā pēc bērna kopšanas atvaļinājuma var būt emocionāliem pārdzīvojumiem pilna. Gan tāpēc, ka atvase būs jāatstāj citu uzraudzībā, gan arī tāpēc, ka darba pienākumus var nākties apgūt no jauna un jāiemācās tikt galā ar jauno dzīves ritmu. Ko ņemt vērā, lai atgriešanās darbā būtu maksimāli produktīva un nesagādātu negatīvas emocijas?

Komunikācija ar kolēģiem

Visticamāk, ka ir pagājis kāds laiks, kopš pēdējo reizi tikies ar kolēģiem. Tāpēc, lai labāk iejustos pirmajās dienās, centies jau iepriekš kontaktēties ar kolēģiem. Atvēli laiku, lai kādu dienu ierastos birojā un apsveicinātos ar darba biedriem, piedalies kopīgajās sarakstēs un pieņem uzaicinājumus uz saliedēšanās pasākumiem.

Informē

Tuvojoties bērna kopšanas atvaļinājuma noslēgumam, sazinies ar savu vadību un/vai HR nodaļu. Tā Tu uzzināsi par labāko datumu, kad atgriezties, kā arī par citām praktiskām lietām, kas būs jāņem vērā. Tāpat pāris dienas pirms atgriešanās nosūti e-pastu kolēģiem un painformē par datumu, kurā būsi atpakaļ darbos. Šeit gan jāpiebilst, ka, ja iespējams, izvēlies darbu sākt nedēļas otrajā pusē, lai pa brīvdienām vari sakopot jauniegūto informāciju un nepiedzīvotu nevajadzīgu stresu.

Saplānotas tikšanās

Pirmajās dienās, ieplāno nelielas sapulces ar vadību un kolēģiem, kuri vairāk varētu pastāstīt par aktuālajiem projektiem, plānotajiem darbiem un vispārīgi sniegt ieskatu biroja dzīvē, jo Tavas prombūtnes laikā noteikti daudz kas būs mainījies.

Sagatavo garderobi

Atvēli laiku, lai pārskatītu savu drēbju skapi. Izvelc ārā solīdos kostīmiņus, kleitas un žaketes. Pārliecinies, ka drēbes vēl arvien der. Iespējams, Tev nepieciešams jauns garderobes papildinājums. Atbilstošs apģērbs ļaus justies arī pārliecinātākai pirmajās dienās darbā.

Sameklē auklīti

Pat, ja plāno, ka Tava atvase uzsāks bērnudārznieka gaitas tajā pašā laikā, kad Tu savas darba gaitas, parūpējies par to, lai laikus tiek atrasta auklīte vai cits bērna pieskatīšanas variants. Mēdz gadīties visādi, tāpēc parūpējies, lai Tev ir gatava stratēģija gadījumos, kad bērns saslims, būs jāved pie daktera vai Tev būs nepieciešams aizkavēties darbā.

Izmēģinājums

Ieplāno laiku, lai izmēģinātu jauno rutīnu vēl pirms pirmās darba dienas. Tas, ka Tu esi tikko no bērna kopšanas atvaļinājuma, nenozīmē, ka vari kavēt darbu. Bērna apģērbšana, sastrēgumi uz darbu, sapošanās darba gaitām – tas viss var būt ļoti laikietilpīgi. Mēģini izspēlēt jauno grafiku un iejusties dienas ritmā, lai saprastu, ko nepieciešams pamainīt un/vai uzlabot.

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?