Kas kļūs par “TOP darba devēju 2021”?

TOP darba devējs 2021

Ikgadējā interneta aptauja “TOP darba devējs 2021” ir klāt! “CV-Online” aicina ikvienu darba ņēmēju piedalīties aptaujā un sniegt savu vērtējumu, lai kopīgi noteiktu 2021. gada labāko un iekārotāko darba devēju Latvijā.

“Pēdējā gada laikā situācija darba tirgū ir bijusi ļoti svārstīga un lielā mērā atkarīga no pandēmijas ierobežojumu smaguma, vēriena un ilguma, bet kopumā iezīmējusi strauju izaugsmi, jo sabiedrība ir neticami ātri pielāgojusies jaunajiem apstākļiem. Darba devēju aktivitāte un optimisms attiecībā par darbinieku skaita palielināšanu vairumā nozaru ir būtiski pieaudzis, par ko liecina rekordlielais publicēto vakanču skaits. Tajā pašā laikā darbaspēka pieejamība ir būtiski samazinājusies, ko ietekmējis gan bezdarba kritums un darbspējīgo iedzīvotāju skaita tālāka samazināšanās, gan aktīvo darba meklētāju aktivitātes sarukums pandēmijas ietekmē. Tas ir veicinājis vēl lielāku cīņu par talantu noturēšanu un piesaisti, tādējādi arī sekmējot vidējā atalgojuma straujo pieaugumu valstī. Šādos apstākļos uzņēmumiem ir būtiski stiprināt savu darba devēja tēlu, ko ļoti labi var veicināt atrašanās starp labākajiem un iekārotākajiem darba devējiem. “CV-Online” ikgadējā aptauja “TOP darba devējs” ir lielisks instruments, kā uzņēmumi var saprast savas pozīcijas darba tirgū, iesaistot dažādas auditorijas,” stāsta “CV-Online” vadītājs Latvijā Aivis Brodiņš.

Aptaujai noslēdzoties, tiks noskaidroti labākie darba devēji 12 dažādās kategorijās. Galveno titulu “TOP darba devējs 2021” iegūs darba devējs, kas, jūsuprāt, ir labākā darbavieta, kas pirmā nāk prātā (neatkarīgi no biznesa sektora vai reģiona, kurā uzņēmums atrodas). Tāpat tiks noteikti arī, jūsuprāt, labākie darba devēji septiņās dažādās biznesa sektoru kategorijās (tirdzniecība, transports un loģistika, IT un telekomunikācijas, ražošana, finanses, starptautiskie biznesa pakalpojumu, sabiedriskā ēdināšana), kā arī četrās dažādās reģionu kategorijās. Līdzīgi kā citus gadus, arī šoreiz īpaši tiks izcelts darba devējs  “Gada izaugsme”, kurš gada laikā sarakstā būs pakāpies par visvairāk vietām.

Ko aptauja “TOP darba devējs” sniedz darba devējiem?

Uzņēmumiem šī ir lieliska iespēja identificēt savu pozīciju darba tirgū no darba ņēmēju skatpunkta,  kā arī salīdzināt sava uzņēmuma pozīcijas attiecībā pret citiem tirgus dalībniekiem. Tāpat aptauja var palīdzēt piesaistīt plašāku darba ņēmēju loku, uzsverot savu pozitīvo darba devēja tēlu un demonstrējot savus sasniegumus darba tirgū.

Ko aptauja “TOP darba devējs” sniedz darba ņēmējiem?

Darba ņēmējiem – kandidātiem, esošajiem un bijušajiem darbiniekiem – šī ir iespēja novērtēt darba devējus un, tādējādi, piedalīties labāko un iekārotāko darba devēju saraksta veidošanā. Šis saraksts  turpmāk arī varēs kalpot, kā noderīgs un informatīvs materiāls citiem darba ņēmējiem Latvijā. Turklāt, aizpildot aptauju un atbildot uz visiem jautājumiem, ikvienam ir iespēja piedalīties 500 EUR izlozē.

Balsot iespējams līdz 2022. gada 28. februārim.

Aptaujas “TOP darba devējs 2021” rezultāti tiks apkopoti un publicēti martā mājaslapā www.topdarbadevejs.lv.

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?