Pieci veidi, kā paaugstināt savu produktivitāti

Katram mēdz būt tādas dienas, kad tā vien šķiet, ka darbi krīt no gaisa, gribas izdarīt visu, bet laika tam nepietiek. Viens no veidiem, kā raitāk paveikt darbus, ir produktivitātes veicināšana, un tas nenozīmē, ka obligāti jāstrādā ilgāk. Lūk, pieci veidi, kā paaugstināt produktivitāti.

Saplāno nākamo dienu iepriekšējās darba dienas izskaņā

Droši vien nav nekāds jaunums, ka darbu saraksts ir liels palīgs produktīvai dienai. Pieskati, lai uzdevumi ir reālistiski un izdarāmi, kā arī neaizņem visu darba laiku. Darbus izdosies veikt raitāk, ja sagatavosi uzdevumu sarakstu iepriekšējā dienā – tas palīdzēs dienu sākt organizētam un fokusētam.

Samazini vienlaicīgi veicamo darbu skaitu

Lai gan reizēm varētu domāt, ka, vienlaicīgi darot vairākus darbus, esi produktīvāks, tomēr tas samazina koncentrēšanās spēju un palielina spriedzi. Tā vietā vajadzētu pilnībā koncentrēties vienam uzdevumam un secīgi pildīt ieplānotos. Ja gadījumā jūti, ka Tava uzmanība pazūd, apdomā, cik svarīgi ir izpildīt šo darbu, un pārliecinies, ka uzdevumi ir saplānoti prioritārā secībā.

Izslēdz skaņu digitālajiem traucēkļiem

Laikā, kad tehnoloģijas ir mūsu darbarīks, izklaide un saziņas iespēja vienā ierīcē, nereti ir grūti nenovērst uzmanību no darāmā, ieraugot paziņojumus par ienākošajiem e-pastiem, zvaniem vai jaunām ziņām sarakstēs. Produktivitāti uzlabosi, ja noklusināsi skaņu, piemēram, telefonam vai kopējai kolēģu sarakstei, kamēr veic kādu konkrētu uzdevumu, kur svarīga Tava uzmanība un koncentrēšanās, pēcāk atbildot uz visiem svarīgajiem kolēģu jautājumiem.

Regulāri dodies īsos pārtraukumos

Tā sākumā var likties kā lieka laika tērēšana, bet regulāri atpūtas brīži uzlabo spēju koncentrēties, veicina radošumu un palīdz labāk atcerēties darāmo. Ilgstoša, saspringta strādāšana liedz pieņemt pragmatiskus un pārdomātus lēmumus, paaugstina stresa līmeni, kā arī veicina izdegšanu.

Rūpējies par sevi

Pilnvērtīgs uzturs un regulāras aktivitātes svaigā gaisā viennozīmīgi ir daļa no uzvaras. Paēdis, izgulējies un atpūties noteikti būsi daudz jaudīgāks darbinieks. Tiec vaļā arī no saviem sliktajiem ieradumiem, neatkarīgi, vai tā ir smēķēšana vai uzturēšanās toksisku cilvēku sabiedrībā. Svarīgi rūpēties par sevi, darot sev interesējošas un veselīgas nodarbes, kas uzlādē Tevi un dod dzīves sparu.

Strādāt efektīvāk nenozīmē strādāt vairāk. Strukturējot un plānojot savus uzdevumus, iespējams uzlabot savus rezultātus, tomēr svarīgākais ir sagatavoties darbam.  Jo veselīgāks un organizētāks Tu būsi, jo augstāka būs Tava produktivitāte – jo produktīvāk Tu strādā, jo būtiskāk ir uzlādēt sevi.

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?