Karjeras diena – kāpēc to ir vērts apmeklēt?

Karjeras diena – kāpēc to ir vērts apmeklēt?

Katru gadu Latvijas augstskolas organizē informatīvus pasākumus, kuros apmeklētājiem ir iespēja uzzināt vairāk par darba tirgu un karjeras iespējām dažādos uzņēmumos. Viens no šādiem pasākumiem ir karjeras diena. Vairāk par to, kāpēc ir vērts apmeklēt šādu pasākumu, uzzināsi turpinājumā.

Karjeras diena parasti tiek organizēta, lai jaunajiem darba ņēmējiem būtu iespēja iepazīties ar darba tirgus aktualitātēm un jaunākajām tendencēm. Tāpat tā ir lieliska iespēja, lai uzzinātu vairāk par praktiskiem padomiem, kas noderēs, uzsākot aktīvus jauna darba meklējumus, kā arī tuvāk iepazītos ar dažādiem darba devējiem un viņu piedāvātajām vakancēm.

Noderīgs palīgs nākotnes profesijas izvēlē

Karjeras dienā parasti piedalās uzņēmumi no visdažādākajām nozarēm. Tāpēc, ja apmeklēsi šo pasākumu, varēsi uzzināt, kādus profesionāļus uzņēmumi meklē, un kādas amata kategorijas ir aktuālas un arī tuvākajā nākotnē būs pieprasītas. Tāpat šī ir lieliska iespēja nedaudz tuvāk iepazīt dažādas nozares. Šī informācija var būt noderīga, lai saprastu, vai virziens, kurā nākotnē plāno profesionāli darboties, patiešām šķiet Tev tuvs un interesants, lai attīstītu tajā savu karjeru.

Veids, kā iepazīt uzņēmumus tuvāk

Karjeras dienas apmeklēšana ir vislabākais veids, kā vienkopus satikt visdažādāko uzņēmumu pārstāvjus. Tā ir iespēja gūt ieskatu dažādu uzņēmumu darbībā un uzzināt vairāk par karjeras iespējām konkrētā uzņēmumā. Atceries – uzņēmuma pārstāvji ir ieradušies uz šo pasākumu, lai darba ņēmējiem pastāstītu par sava uzņēmuma darbības specifiku un darba ikdienu. Tāpēc izmanto iespēju un aplūko uzņēmumu stendus, nekautrējies un aprunājies ar uzņēmuma pārstāvjiem, uzdod sev interesējošus jautājumus. Tas ļaus gūs priekšstatu par konkrēto uzņēmumu un saprast, vai Tu gribētu uzsākt savas darba gaitas.

Iespēja uzzināt vairāk par prakses vai darba iespējām

Darba devēji izvēlas piedalīties tādos pasākumos, kā karjeras diena, lai piesaistītu jaunus potenciālos darbiniekus. Tas nozīmē, ka Tev ir iespēja ne tikai uzzināt ko vairāk par uzņēmumiem, bet arī noskaidrot, kādas prakses vai darba iespējas tie šobrīd piedāvā. Ja tas, ko dzirdi Tev šķiet saistošs, nekautrējies noskaidrot, kāds ir pieteikšanās process uz šīm aktuālajām vakancēm. Arī tad, ja uzņēmumam šobrīd nav aktuālu prakses vai amata vietu, droši painteresējies, vai  vari atstāt savus kontaktus gadījumam, kad šāda vieta parādīsies.

Ņem vērā!

Karjeras diena ir ļoti laba iespēja uzzināt ko vairāk par dažādiem uzņēmumiem un to pārstāvētajām nozarēm, saprast, kuri uzņēmumi Tev patiktu, kā darbavieta. Tāpat tā ir Tava iespēja atrast, kādu reālu prakses vai darba vietu. Tāpēc esi aktīvs, apmeklē uzņēmumu stendus, uzklausi uzņēmumu pārstāvjus. Noteikti uzdod jautājumus, ja tādi ir, un veic pierakstus, atzīmējot to, kuri uzņēmumi Tev ir likušies saistoši. Kā arī saglabā darba devēju kontaktinformāciju tālākai saziņai.

 

Informējam, ka jau  š. g. 17. martā Starptautiskajā izstāžu hallē Ķīpsalā norisināsies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Karjeras diena. Ikviens interesents ir aicināts, lai klātienē iepazītos ar dažādu nozaru uzņēmumu darba un prakses piedāvājumiem, apmeklētu aizraujošas diskusijas, kā arī iegūtu vērtīgu informāciju par uzņēmumiem un karjeras izaugsmiVairāk informācijas šeit.

Dalīties ar citiem
Atrodi savu sapņu darbu!

Pievienot komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piedalies aptaujā!

Cik reizes pēdējo 2 gadu laikā esi mainījis savu darbavietu?